Geschiedenis

Het familiebedrijf van de familie de Groene is gevestigd aan de Gemaalweg 3 in Rutten en opgericht in 1972 door de heer Joop de Groene. Sinds 2012 wordt het bedrijf geleid door zijn zonen Johan en Sander de Groene en schoondochter Arianne de Groene Wondergem.

In 1972 is de heer Joop de Groene begonnen met een akkerbouwbedrijf van 29 ha. Daarnaast was hij zeer actief in loonwerk voor derden en investeerde een paar jaar later in een loods met mechanische koeling. In deze loods bewaarde hij voornamelijk aardappelen en uien van eigen bedrijf.

Het koelhuis gaf Joop de mogelijkheid om producten bijna een jaarrond te bewaren. Dit was nog niet gangbaar omdat in die tijd het grootste deel van het geoogste product 'af land' werd verkocht. In 1977 bouwde Joop een diepvriesloods, waar aanvankelijk producten werden opgeslagen voor de veiling.

In de markt ontstond behoefte voor langdurige opslag van gekoelde producten. Daarin zag Joop kansen om het bedrijf te innoveren en te vergroten. Op grote schaal zette hij, als een van de eersten, kuubskisten in om de kwaliteit van het opgeslagen product verder te optimaliseren. Door de grote overschotten in agrarisch Europa werd eind jaren zeventig veel boter opgeslagen en sinds 1978 voor het eerst ook kaas. Dit was het begin van krachtige relaties tussen de familie De Groene en de directeuren van de co-operatieve zuivelfabrieken en particuliere kaashandelaren. De innovatie en groei zette door in de jaren 80, 90 en 2000, waarbij er tot op de dag van vandaag wordt samengewerkt met een vaste kern van (toe-)leveranciers. In de loop der jaren heeft Joop het stokje overgegeven aan zijn zonen Johan en Sander. 
 
Anno 2018 wordt het bedrijf geleid door zijn zonen Johan en Sander de Groene en schoondochter Arianne de Groene Wondergem. De koel-vrieshuizen van de familie De Groene hebben inmiddels een totale oppervlakte van 85.000 m2, met daarin 45 koel-vriescellen waar op- en overslag van gekoelde en diepgevroren product wordt aangeboden voor enerzijds land-, tuin- en bosbouwproducten (DE GROENE AGRI BV) en anderzijds zuivelproducten en diepgevroren agrarische producten (GROENVRIES BV).

Certificaten

Copyright © Groenvries 2020 - Gerealiseerd door NUGTR